Ko‘pchiligimiz chipslar to‘g‘risida unchalik foydali bo‘lmagan yegulik sifatida tasavvurga egamiz. Lekin aql bilan tayyorlangan chipslar yordamida bu fikrni o‘zgartirish mumkin.
Mikroto‘lqinli pechda pishirilgan chipslar o‘z foydali xususiyatlarini ham, ta’mini ham saqlab qoladi.
Masalliqlar:
– 0,5 kg kartoshka, sabzi, lavlagi, sholg‘om, petrushka ildizi — umuman olganda, xohlagan sabzavotlaringizni xohlagan miqdorda olishingiz mumkin – 2 osh q. zaytun yoki kungaboqar yog‘i – ½ ch.q. tuz – ta’bga ko‘ra ziravorlar
Tayyorlanishi:
1. Sabzavotlarni yaxshilab yuvib archiymiz va yupqa qilib to‘g‘raymiz. 2. Yog‘, tuz va ziravorlarni yaxshilab aralashtiramiz. 3. To‘g‘ralgan sabzavotlarni kattaroq idishga solamiz va yog‘li-ziravorli aralashmani ustiga qo‘yib aralashtiramiz. 4. Sabzavotlarni bir qavat qilib idishga joylashtiramiz. 5. Mikroto‘lqinli pechda 2-3 daqiqa davomida avval bir tomonini, so‘ng esa ikkinchi tomonini alohida-alohida pishirib olamiz. 6. Tayyor bo‘lgan chipslarni quritish va sovitish uchun qog‘oz sochiqqa o‘rab qo‘yamiz.
Yoqimli ishtaha!
Manba: Daryo.uz