Bilasizmi?

Qovoq haqida 8 fakt

Muskat navli qovoq shirguruch hamda boshqa sutli bo‘tqalarga o‘ziga xos ta’m va ifor beradi.

  • Yong‘oqrang qovoqni gaz pechida pishiring yoki salatlarga ko‘shing.
  • Ko‘rinishi patissonni eslatadigan qovoqning ta’mi sukinini eslatadi.
  • Xokkaydo turini esa bemalol go‘sht bilan pishirishingiz mumkin.
  • Spagetti-qovoq gaz pechida pishirilgandan so‘ng yumshab, xuddi spagettidek tolalarga oson ajraladi.
  • Mirani di kiodja — sallaga o‘xshash shakldagi qovoq. U shirin bo‘lib, xomligicha iste’mol qilish mumkin.
  • Qovoq urug‘lari ruxga boy bo‘lib, miya faoliyatini yaxshilaydi.
  • Xom qovoq va uning sharbatini me’da shirasi pasaygan turdagi gastritda, shuningdek, oshqozon yarasi, qandli diabedning og‘ir shakllarida iste’mol qilish mumkin emas.

Manba: «SUG‘DIYONA» gazetasi