Salomatlik

Saraton kasalligidan davolanish va oldini olishning tabiiy usullari

Saraton kasalligi olomon orasida juda vahimali kasallik hisoblanadi. Bu kasallikni faqat shifoxonada davolash mumkin, deb o‘ylashadi. Ammo bu xato fikr. Biz sizga saraton kasalligini uy sharoitida davolash sirlarini o‘rgatamiz. Quyidagi mahsulotlarni topish juda oson va ular dardingizga shifo bo‘ladi.

1. Qizil achchiq garmdori

Achchiq garmdori tarkibidagi kapsaitsin moddasi organizmdagi saraton kasalligini keltiruvchi nitrozaminlar miqdorini nazorat qilishga yordam beradi.

2. Avokado

Bu mahsulot tarkibidagi glutation moddasi organizmdagi bo‘sh radikallar bilan kurashadi.

3. Sabzi

Sabzi tarkibidagi beta-karotin moddasi o‘pka, oshqozon, ichak va ko‘krak bezi saratoni kasalligining oldini olishga yordam beradi.

4. Sarimsoqpiyoz

Sarimsoqpiyoz odam immun tizimini kuchaytiradi. Undan tashqari, saraton kasalligini qo‘zg‘atuvchi moddalarni yo‘q qilish qobiliyatiga ega.

5. Ko‘k choy

Tadqiqotlar natijasiga ko‘ra, ko‘k choy ko‘plab kasalliklar davosidir. U o‘pka, teri, oshqozon, yo‘g‘on ichak, oshqozon osti bezi, siydik pufagi, ko‘krak va prostata bezlarini saraton kasalligi to‘qimalari paydo bo‘lishidan himoya qiladi. Undan tashqari, ko‘k choy tarkibidagi polifenol moddasi vujudga kelgan shishlarning o‘sishini to‘xtatish qobiliyatiga ega.

6. Pomidor

Tarkibidagi polifenol saraton kasalligiga qarshi kuchli antioksidant hisoblanadi.

7. Dengiz o‘tlari

Dengiz o‘tlarida ko‘krak bezi saratoniga qarshi kurashish qobiliyatiga ega bo‘lgan yog‘ kislotalari mavjud.

8. Zarchava

Zarchava yallig‘lanishga qarshi kuchli ta’sirga egadir. Bu ayniqsa ichak saratoni vujudga kelmasligining oldini olishda foydalidir.

9. Zig‘ir urug‘i

Ushbu urug‘ tarkibida ko‘plab foydali moddalar mavjud bo‘lib, shu qatorda u antioksidantlarga ham boy. Undan tashqari, zig‘ir urug‘ida ko‘krak bezi saratoni va oshqozon saratoni kasalligidan himoya qiluvchi omega-3 yog‘lari ham bor.

10. Chernika

Bu meva nafaqat ko‘zlarimizga foydali, balki saraton kasalligiga qarshi kuchli antioksidantdir.

Madina Muhammadiyeva
Manba: Qalampir.uz