Zarur masalliqlar (4 kishilik): 125 gr. shakar, 100 grammdan shokolad va sariyog‘, 75 grammdan un va bodom, 2 dona tuxum, yarim choy qoshiq yumshatgich (razrixlitel), tuz.
Tayyorlanishi: 1. Bodomni maydalab, quruq tovada qovurib oling. Shokoladni ham maydalab, suv bug‘ida eriting.
2. Yumshatilgan sariyog‘ni shakar bilan ko‘pirtirib, shokoladga qo‘shing. Tuxumni ham ko‘pirtirib, shokoladli aralashmaga soling. Un va maydalangan yong‘oqni ham solib, yaxshilab aralashtiring.
3. To‘rtburchak qolipga qog‘oz yoyib, ustidan shokoladli aralashmani soling. 180 darajada qizdirilgan gaz pechida 25-30 daqiqada pishadi. Dasturxonga bo‘laklarga bo‘lib torting.
Tayyorlanish vaqti: 1 soat.
Manba: Darakchi.uz