Oshxona

Smetanadan olmali pirog

Zarur masalliqlar:

  • 3—5 ta olma
  • 2 ta tuxum
  • 1 chimdim tuz
  • 1 stakan un
  • 0,5 choy qoshi osh sodasi (sirka bilan o‘ldirilgan)
  • 250—300 ml smetana
  • 100 g shakar
  • 20 g saryog‘ (formani yog‘lashga)

Tayyorlanishi:

Tuxumni tuz solib ko‘pirtiramiz. So‘ng shakar solib, ko‘pirtirishda davom etamiz.

?

Aralashmaga smetana qo‘shib, yana yaxshilab aralashtiramiz. Sirkada o‘ldirilgan osh sodasini ham qo‘shib yuboramiz.

?

Unni elab solib, silliq xamir tayyorlaymiz.

?

Formani yog‘laymiz. Olmani yuvib, po‘stini olib tashlaymiz va parrak-parrak qilib to‘g‘raymiz. So‘ng yarmini formaning tubiga terib chiqamiz.

?

Ustidan xamirning yarmini solamiz. Ustidan olmaning qolganini terib, xamirning qolgan yarmini quyamiz.

?

Duxovkani 200 darajagacha qizdirib, pirogni 40 daqiqa davomida pishiramiz.

?

?

Pirog tayyor. Yoqimli ishtaha!

?