Oshxona

Uvalanadigan pechene

Ko‘pchiligimiz bolalikda uvalanadigan xamirni go‘sht qiymalagichdan chiqarib, atirgul yasab, pechene pishirganmiz. Bugun ana shu uvalanadigan pechene retseptini unutganlar uchun taqdim etamiz.

Zarur masalliqlar:

  • 3 ta tuxum
  • 150 g margarin
  • 200 g shakar
  • 1 choy qoshiq razrixlitel
  • 500 g un
  • yuziga sepish uchun shakar upasi

Tayyorlanishi:

Idishga xona haroratida yumshagan 150 g margarin va 200 g shakarni solib, mikser yordamida aralashtiramiz.

1

Unga 3 ta tuxumni qo‘shib, aralashtirishda davom etamiz.

2

Silliq massa hosil bo‘lgach, 500 g un va 1 choy qoshiq razrixlitelni asta-sekinlik bilan qo‘shib, qattiqqina, qo‘lga yopishmaydigan xamir qoramiz.

3

Tayyor xamirni yirik teshikli go‘sht qiymalagichdan o‘tkazamiz (pichog‘ini olib tashlab) yoki qo‘lda ilonchalar yasaymiz. Bitta pechene uchun bir xil uzunlikdagi uchta xamircha yetarli bo‘ladi.

4

Ilonchalarni avval eshib, so‘ng atirgul ko‘rinishida o‘raymiz. Umuman, pecheneni o‘zingiz istagan shaklda yasashingiz mumkin.

5

Pechenelarni listga terib, 180 darajagacha qizdirilgan duxovkada 15—20 daqiqa davomida pishiramiz.

6

Pechenelar pishib chiqqach, yuziga shakar upasi sepamiz. Gulli pechene tayyor, yoqimli ishtaha!

7