Oshxona

“Ari uyasi” pirogi

Zarur masalliqlar:

achitqi uchun:

  • 1 piyola sut
  • 0,5 piyola un
  • 1 osh qoshig‘ida shakar
  • 2 choy qoshig‘ida quruq xamirturush

xamiri uchun:

  • 1 ta tuxum
  • 2 osh qoshig‘ida shakar
  • 1 osh qoshig‘ida o‘simlik yog‘i
  • 0,5 kg un
  • 100 g shakar
  • 100 g margarin

Tayyorlanishi:

Avval achitqini tayyorlab olamiz. Buning uchun 1 piyola sutni iliqdan ko‘ra issiqroq haroratgacha qizdirib, unga 0,5 piyola un, 1 osh qoshiq shakar va 2 choy qoshiq quruq xamirturush solamiz. Yaxshilab aralashtiramiz va idishning og‘zini yopib, sochiq bilan o‘rab, issiqroq joyga qo‘yib qo‘yamiz.

2

Taxminan 15—20 daqiqadan so‘ng achitqi tayyor bo‘ladi.

3

Xamirni tayyorlash uchun 1 ta tuxum, 2 osh qoshiq shakar va 1 osh qoshiq o‘simlik yog‘ini bitta idishga solib aralashtiramiz.

4

Ustiga tayyor achitqini solib, yana aralashtiramiz.

5

Taxminan 0,5 kg unni solib, yumshoq va qayishqoq xamir qoramiz. Uni qopqoqli idishga solib, sochiqqa o‘rab, issiq joyga taxminan 30 daqiqa qo‘yamiz.

6

Xamir boshlang‘ich hajmidan taxminan ikki barobar kattalashishi kerak.

7

Yumshagan margarinni shakar bilan yaxshilab aralashtiramiz. Xamirni yoyib, unga margarinli kremni surib chiqamiz.

20151107_165655

So‘ng xamirni tarang qilib rulet shaklida o‘raymiz va 4—5 santimetr qalinlikdagi bo‘laklarga kesib chiqamiz.

?

Formaga qog‘oz to‘shab, yon tomonlarini yog‘lab chiqamiz. Xamir bo‘laklarini tik qilib joylashtiramiz. Formani iliq joyda biroz vaqtga qoldirib, xamir yanada oshishini kutamiz.

?

Shundan keyin 180 darajagacha qizidirilgan duxovkada taxminan 30 daqiqa davomida pishiramiz.

?

Pirog tayyor, yoqimli ishtaha!