Oshxona

Chak-chak

Kerakli masalliqlar:

Xamir uchun 1. Un 2. Tuxum - 5 dona. 3. Ichimlik sodasi - choy qoshiq uchida. 4. Salat yog‘i

Qiyom uchun 1. Suv - 1 stakan 2. Sun’iy asal - 1 stakan 3. Shakar - 2 stakan

Tayyorlanishi:

Tuxum yaxshilab atalanib, choy sodasi qo‘shiladi. Tayyor massadan xamir qoriladi.

4c4e65ff-016c-4f82-a47e-43ed14a3b24e 3591bd4c-b821-4baf-9319-828a2fe9c1c2 30e32d33-877f-428a-b838-eb0b918de280 4b9fae71-5579-416e-a13d-aa64be50063f

O‘qlog‘ini olib, xamir yana teng ikkiga uzunasiga bo‘linadi. Uzun ikkita tesmalarni 1,5-2 sm. qalinlikda kesiladi. Kesilgan tesmachalar qizib turgan yog‘da qovurib olinadi. Rangi ixtiyoriy.

7cd0447f-6cc1-4d10-b3f0-36ab3581af7a c7131bfc-b2a0-4f90-b47a-db125ad34fac

Qiyom tayyorlash: Suv shakar bilan aralashtirilib, gazga qo‘yilib, qaynatilinadi. Yetilishiga yaqin asal solinadi. Pishgan tesmachalarni qiyom bilan aralashtirib, kerakli shakl beriladi.

Yoqimli ishtaha!

Manba: Beka.Uz