Ошхона

Чак-чак

Керакли масаллиқлар:

Хамир учун 1. Ун 2. Тухум - 5 дона. 3. Ичимлик содаси - чой қошиқ учида. 4. Салат ёғи

Қиём учун 1. Сув - 1 стакан 2. Сунъий асал - 1 стакан 3. Шакар - 2 стакан

Тайёрланиши:

Тухум яхшилаб аталаниб, чой содаси қўшилади. Тайёр массадан хамир қорилади.

4c4e65ff-016c-4f82-a47e-43ed14a3b24e 3591bd4c-b821-4baf-9319-828a2fe9c1c2 30e32d33-877f-428a-b838-eb0b918de280 4b9fae71-5579-416e-a13d-aa64be50063f

Ўқлоғини олиб, хамир яна тенг иккига узунасига бўлинади. Узун иккита тесмаларни 1,5-2 см. қалинликда кесилади. Кесилган тесмачалар қизиб турган ёғда қовуриб олинади. Ранги ихтиёрий.

7cd0447f-6cc1-4d10-b3f0-36ab3581af7a c7131bfc-b2a0-4f90-b47a-db125ad34fac

Қиём тайёрлаш: Сув шакар билан аралаштирилиб, газга қўйилиб, қайнатилинади. Етилишига яқин асал солинади. Пишган тесмачаларни қиём билан аралаштириб, керакли шакл берилади.

Ёқимли иштаҳа!

Манба: Beka.Uz