Zarur masalliqlar: 500 gr. lahm tovuq go‘shti, 1 dona tuxum, 50 gr. un, mayda pomidorlar, 2 ta yashil bulg‘or qalampiri, tuz, murch, o‘simlik yog‘i.
Tayyorlash: 1). Tovuq go‘shtini qiymalab, tuz, murch, 2 osh qoshiq un va tuxum qo‘shasiz-da, aralashtirasiz.
2). Qiymadan yong‘oq kattaligida zuvala yasab, unga botirib oling. So‘ng qizib turgan yog‘dahar tarafini qizartirib pishirasiz. Pishgach, qog‘oz salfetkaga solingan likopchaga terib, ortiqcha yog‘ini silyoiting.
3). Bulg‘or qalampirini bir necha bo‘laklarga bo‘ling. Kabob cho‘piga tovuqli “Kroket” hamda sabzavotlarni ketma-ket terib, gaz pechi patnisiga joylang. Xohishingizga ko‘ra, kabob ustiga qirg‘ichdan chiqarilgan pishloq sepib, 15 daqiqa gazxonaga qo‘ying.
Tayyorlash vaqti: 30 daqiqa.
Manba: Darakchi.uz