Oshxona

Turkcha borek

    • Ko‘p vaqt sarflanmaydigan bu piroglarning deyarli hamma mahsulotlari yarim tayyor bo‘lganligi sababli, kutilmagan mehmon kelganda, yoki vaqt tig‘izligida asqotadigan taom turiga kiradi.
    • Kerakli mahsulotlar:
    • Lavash yoki yoyilgan xamir;
    • Lavash soniga ko‘ra tuxum (bu ta’rifda 5 dona lavashga 3 dona tuxum ishlatilgan);
    • 1-1,5 stakan sut;
    • 0,5 stakan o‘simlik yog‘
    • Ichi uchun:
    • Istagingizga ko‘ra: qiyma piyoz (biroz qovurib oling);
    • Bu ta’rifda ismaloq va ko‘k piyoz (porey) ishlatilgan (biroz qovurib olingan);
    • Kartoshka pyuresi

Новый рисунок (1)

Sut, tuxum, o‘simlik yog‘ini yaxshilab aralashtiring.

Новый рисунок (2)

Tagiga biroz yog‘ surilgan maxsus duxovka patnisiga lavashni bir qavatini yoying. Sut-tuxum-yog‘ aralashmasidan lavash ustiga biroz surting

Новый рисунок (3)

So‘ngra tayyorlangan ich masallig‘ini bir necha qismga ajrating va rasmda ko‘rsatilgan kabi xamirga soling. Ustidan ikkinchi lavashni qo‘yib unga ham ayni shaklda tuxum-sutli qorishmadan surtib, ustiga ich masallig‘ini soling. Pirogingiz qavat-qavat bo‘ladi.

Новый рисунок (4)

Oxirgi lavash qatlami ustiga faqat sut-tuxumli qorishim surtiladi va didingizga ko‘ra pirogni yoping. Istakka ko‘ra, pirog ustiga sedana yoki kunjut seping.

Новый рисунок (5)

200 daraja isitilgan gaz pechiga qo‘ying. Ichidagi mahsulotlar yarim tayyor bo‘lgani sababli, pirog 20-25 daqiqada pishadi. Ammo, bu aniq vaqt emas, chunki gaz pechlarining pishirish darajasi ham xil.

Новый рисунок

Pirogimiz tayyor. Yoqimli ishtaha. Kavsar Ashobova